1–4 klasių mokinių dieninė vasaros poilsio stovykla „Pažink save ir savo kraštą“

Birželio 17–21 d. progimnazijoje vėl girdėjosi pradinių klasių mokinių balsai ir juokas. Šiomis dienomis buvo organizuojama dieninė vasaros poilsio stovykla „Pažink save ir savo kraštą“, kurioje dalyvavo 61 mokinys. Stovyklos vadovėmis dirbo pradinių klasių mokytojos metodininkės Rita Petkienė, Lina Baltrušaitienė, Dalia Kosienė, Ramutė Mockuvienė, mokytojo padėjėjos Rima Žickienė, Danutė Enčerienė, socialinė pedagogė Donalda Lukšienė.

Stovyklos atidarymas prasidėjo prie Sujainių tvenkinio. Nuotaika ir oras buvo puikūs. Stovyklautojai žaidė įvairius orientacinius žaidimus, dalyvavo estafečių rungtyse. Virvės traukimo rungtyje dalyvavo, savo jėgas išbandė ir stovyklos vadovės. Ši rungtis vaikams buvo įspūdingiausia, nes kiekvienas stengėsi emociškai palaikyti savo mokytoją. Tą dieną visų laukė paslėptas lobis, kurį reikėjo patiems stovyklautojams susirasti. Pasisekė ketvirtokei Mėtai. Dar labiau pažinti vienas kitą, susirasti naujų draugų tą dieną mus visus suartino „Draugystės ratas“.

Stovyklos metu buvo organizuojamos įvairios edukacinės programos Panemunių regioninio parko lankytojų centre, Raseinių hipodrome pirmosios jojimo pamokos su žirgais, Nemakščių Aštuonračio muziejuje, pažintinė – mokomoji išvyka  „Atrask Raseinius“. Užsiėmimų metu mokiniai tobulino ir įgijo pažinimo, komunikavimo, sveikos gyvensenos, kūrybingumo, socialinių įgūdžių, pilietiškumo kompetencijų. Stovyklautojai ne tik pramogavo, bet ir paruošė atvirutes su linkėjimais, kurios buvo padovanotos Raseinių specialiosios mokyklos mokiniams.

Paskutinę stovyklos dieną jaunesnieji stovyklautojai vyko į Kauno zoologijos sodą, ketvirtokai – į Kauną, į daugialypės terpės parką „Hello Park“, kuriame vyko interaktyvios atrakcijos.

Sugrįžusiems po kelionės  stovyklautojams buvo įteiktos padėkos, atminimo dovanėlės, saldūs prizai. Visi labai džiaugėsi turininga programa ir truputį liūdėjo, kad taip greitai stovykla baigėsi.

Atsisveikinome šiltais apsikabinimais. Vieni kitiems linkėjome saugių, smagių ir prasmingų vasaros atostogų!  

 

 

Autorius:
Rita Petkienė

Nuotraukos:
Rita Petkienė, Rima Žickienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas