Kelionė į Vilniaus kraštą, Medininkų link

  • Paskelbta: 2024-10-19
  • Kategorija: Išvyka

Spalio 19 dieną mūsų progimnazijos mokytojai išsiruošė į ilgą, bet paslapčių kupiną kelionę. Medininkai! Pačiam Lietuvos pakraštyje, Vilniaus rajone esantis kaimas, kuris iš mokinių pasakojimų pažįstamas ir žinomas, tačiau dar nelankytas. Kiekvienais metais spalio mėnesį mūsų progimnazijos aštuntokai dalyvauja istorijos ir pilietiškumo pamokose Medininkų memoriale ir susitinka su Medininkų žudynių liudininku Tomu Šernu. Ir mums, mokytojams, buvo smalsu ir įdomu pažinti šį kraštą. Išvažiavome!

Pirmasis sustojimas – Nemėžis. Totorių paveldo pristatymas ir totoriškų patiekalų degustacija Tradicijų centre „Būties ratu“. Dalyvaudami edukacinėje veikloje susipažinome su totorių tradicijomis, papročiais, ragavome totoriškos virtuvės maistą.

Kitas sustojimas Medininkuose. Medininkų krašto istorija, atstatytos pilies ir ekspozicijų pagrindiniame bokšte lankymas. Pažintis su Medininkų pasienio postu, susikaupimas, Tylos minutė prie memorialo žuvusiesiems.

Toliau keliaudami pasiekėme aukščiausią Lietuvos vietą – Aukštojo kalvą, susipažinome su Paulavos respublika. Grįždami namo džiaugėmės lietuviško rudens grožiu.

Po šios kelionės su mokiniais galėsime aptarti patirtus įspūdžius, prisiminti ir gvildenti istorinius faktus, kalbėtis, klausytis, neužmiršti...

Už įgytas žinias, patirtus įspūdžius ir geras emocijas dėkojame VšĮ „Atrask Raseinius“ vadovui A. Zmitrai, pakvietusiam į bendradarbiavimo projektą, kuris skatina geriau pažinti Raseinių ir Vilniaus rajonų kultūrinius, istorinius aspektus ir paveldą.

Nuotraukos:
Rima Žickienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas