Ekskursija į Vilnių

  • Paskelbta: 2024-10-01
  • Kategorija: Išvyka

Rugsėjo 26 dieną 3a ir 4a klasės mokiniai vyko į Vilnių. Pirmiausia ketvirtokai aplankė Vilniaus Katedros požemius, apžiūrėjo juose saugomus archeologinius radinius, senuosius palaidojimus, karalių mauzoliejų ir dalyvavo edukacijoje „Vytautas Didysis ir jo katedra“. Tuo tarpu trečiokai kopė į Gedimino pilį. Kildami siaurais bokšto laipteliais vaikai susipažino su Vilniaus pilių teritorijos raida, išvydo baltų papuošalus ir svarbiausius karybos atributus. Trečiokai dairėsi pro pilies bokšto langus, pajuto, ką reiškė stovėti Baltijos kelyje, fotografavosi bokšto apžvalgos aikštelėje ir gėrėjosi čia plazdančia Lietuvos vėliava. Vėliau abi grupės apsilankė Energetikos ir technikos muziejuje. Edukacinės programos „Kaip Tomui įsižiebė lemputė“ metu ketvirtokai nagrinėjo elektros energijos naudą, fizikinius jos veikimo principus ir net sukonstravo savo lemputę!

Trečiokai dalyvavo edukacijoje ,,Iliuzijos: mokslas, mistika ar apgaulė?“ Jos metu vaikai sužinojo, kas yra iliuzijos, kaip jos susidaro, kas yra miražas ar dirbtinės perspektyvos, susipažino su judančiais paveikslėliais, atrado stulbinančių optinių apgaulių.

Ši ekskursija ypač praplėtė mokinių pažinimo akiratį, jie patyrė daug įvairiausių pojūčių – tautinių, pilietinių ir kultūrinių.

Nuotraukos:
Rita Goleckienė, Laima Borkertaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas