Projektas „Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos biologinė įvairovė“

Progimnazijos jaunieji gamtininkai aktyviai tyrinėja progimnazijos aplinkos biologinę įvairovę. Biologijos mokytoja metodininkė Rasa V. mokinius supažindino su iNaturalist programėle, kuri ne tik padeda atpažinti pamatytus augalus, gyvūnus ar kitus organizmus. Surinkti duomenys pasitarnauja moksliniams tyrimams ir suteikia galimybę skleisti informaciją apie mūsų aplinkoje esančią organizmų įvairovę gamtos stebėtojams iš daugelio pasaulio šalių.

Mokytoja nusprendė, kad būtų šaunu susisteminti sukauptus duomenis ir padaryti matomus visiems. Į pagalbą atėjo iNaturalist Lietuva programos administratorius Tomas Pocius. Jis sukūrė Progimnazijos aplinkos iNaturalist projekto nuorodą: https://www.inaturalist.org/projects/viktoro-petkaus-progimnazija

Kviečiame susidomėjusius Raseinių Viktoro  Petkaus progimnazijos gamta spausti nuorodą arba nuskanuoti ir QR kodą. O norinčius praturtinti progimnazijos gamtos objektų sąrašą, kviečiame atlikti stebėjimus, fotografuoti augalus, gyvūnus, grybus. Sukauptus duomenis kelti į iNaturalist prisijungus ir atsisiuntus programėlę į išmanųjį telefoną nuėjus į šį puslapį: https://www.inaturalist.org/.

Ekologinėje viktorinoje „Globalios problemos: žemė, oras ir vanduo“ nuotoliniu būdu  varžėsi 5–8 klasių mokinių komanda „Biofanai“. Viktorinoje dalyvavo 74 komandos iš visos Lietuvos.  Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos komanda „Biofanai“ užėmė antrąją vietą. Sveikiname!

 

Nuotraukos:
Rasa Vaišvilienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas