Stovyklavo „Gudručiai“

Vasaros dieninėje stovykloje „Gimtinės takais“ „Gudručių“ grupę lankė gabūs 1a klasės mokiniai. Buvo organizuojamos pažintinės išvykos, ekskursijos, edukacijos, patirtinės veiklos.

Vinetu kaime stovyklautojus nustebino pažintis su Amerikos indėnų istorija ir kultūra. Čia vaikai  domėjosi ir pažino Amerikos žemyno istoriją, kultūrą, buitį, papročius, tikėjimą.

Vaikščiodami Prabaudos miškeliu, stovyklautojai susipažino su mūsų regiono paukščiais, vandens, pievų, miškų augalais. Mokiniai iš prigimties yra smalsūs, jie nuolat jaučia begalinį norą tyrinėti, eksperimentuoti, ieškoti, išbandyti, atrasti, išsiaiškinti, pažinti savo aplinką, sužinoti, kaip viskas veikia, surasti atsakymus į visus jiems kylančius klausimus. Jie – tarsi mažieji detektyvai. Tad kiekviena diena stovykloje buvo kaip naujas iššūkis, kuris skatino pažinti ugdytinius supantį pasaulį. Stovyklautojai  atliko tyrimą „Prabaudos miškelio augmenija“. Pėsčiųjų žygio metu matavo nueitą atstumą, kiek laiko kiekvieną dieną praleidžia gryname ore.

Krašto istorijos muziejuje dalyvavo molio terapijos edukacijoje. Buvo kuriamas netradicinis molio desertas „Raseiniams 770“. Mokiniai susipažino su molio gavimo ir paruošimo lipdymui istorija, molio savybėmis ir išbandė molio formavimo technikas. Mažieji konditeriai prikepė daugybę molinukų, dedikuotų šeimai, draugui ir kaimynui. Fantazijos vaikams tikrai netrūko, kaip ir gerų emocijų bei šypsenų. Edukaciją vedė Raseinių krašto istorijos muziejaus dailininkė – muziejininkė Gintarė Norkienė.

Išklausę edukacines programas, bendraudami ir bendradarbiaudami vieni su kitais mokiniai įgytus savo praktinius įgūdžius gebės pritaikyti įvairiose veiklose. Programos įgyvendinimo metu stovyklautojai daug laiko praleido gamtoje, patyrė malonių įspūdžių ir sakė: „Stovyklauti nuostabu!“

 

 

Nuotraukos:
Rita Goleckienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas