Įgyvendinta tarptautinė programa „Obuolio draugai“

2022–2023 m. m. pailgintos mokymosi dienos grupės pirmokai įgyvendino ankstyvosios prevencijos ir vaikų socialinių gebėjimų ugdymo programą „Zipio draugai“. Šiais mokslo metais jie turėjo galimybę dalyvauti tęstinėje programoje „Obuolio draugai“.

Programos tikslas – ne tik padėti vaikams įveikti juos ištikusius sunkumus, bet ir parodyti, kaip svarbu kalbėtis su kitais žmonėmis, kai apima liūdesys ar pyktis, kaip svarbu išklausyti kitus, kai jiems liūdna ar pikta. Dalyvaudami programoje „Obuolio draugai“, ugdytiniai mokėsi atpažinti savo jausmus ir kalbėti apie juos, aiškiai pasakyti tai, ką nori, įdėmiai klausytis, kreiptis pagalbos ir padėti aplinkiniams, rasti draugų ir išsaugoti draugystę, įveikti vienišumą, atstūmimą ar priekabiavimą, nesileisti, kad būtų priekabiaujama, spręsti konfliktus, išgyventi pasikeitimus ir netektis bei prie jų prisitaikyti.

Programą sėkmingai baigė ir diplomus gavo 27 mokiniai. Tikiu, jog jie ir ateityje, priimdami sprendimus, vadovausis auksine Obuolio taisykle: „Gera išeitis yra ta, kuri padeda man pasijusti geriau ir nekenkia nei man, nei kitiems“.

Nuotraukos:
Reda Baltkojienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas