Prisiminus tarptautinio „Erasmus+“ projekto akimirkas Lenkijoje

Balandžio 15–19 d. mūsų progimnazijos 5 mokiniai turėjo galimybę įgyvendinti tarptautinį „Erasmus+“ projektą. Tikslas buvo susipažinti su Lenkijos ugdymo procesu, kartu su bendraamžiais dalyvauti pamokose  bei gilinti STEAM kompetencijas. Projekte dalyvavo 8a klasės mokinys Rokas Gužauskas, 8b klasės mokiniai Nojus Žerlauskas, Emilija Savickaitė, Gabija Maciukevičiūtė ir 7b klasės mokinė Ugnė Armonaitė.

Penkių dienų mokymosi veiklų programa buvo intensyvi ir aktyvi. Jau pirmą dieną nuo ankstyvo ryto  mokiniai dalyvavo įvairiose komandinėse veiklose, mokėsi pramoginių šokių žingsnelių, kuriuos pristatė talentingos vietinės mokyklos šokėjos, susipažino su kovos menu Kapueira.

Mainų programos metu mokiniai pristatė savo mokyklas, dalyvavo kūrybinėse dekupažo dirbtuvėse, robotikos užsiėmimų metu pasigamino spalvingus akinius, kartu su bendraamžiais iš Lenkijos dalyvavo įdomioje fizikos pamokoje. Maisto gaminimo pamokoje lipdė tradicinius lenkiškus virtinukus.

Ekskursijos į Varšuvą metu retro autobusu mokiniai aplankė gražiausius sostinės kampelius, pasigrožėjo įspūdingu Lazienki parku, sužinojo istoriją apie legendinę Varšuvos undinėlę. Apsilankę Vedelio fabrike ragavo karšto šokolado, o apžvalgos terasoje grožėjosi nuostabia miesto panorama.

Varšuvoje mokinai lankėsi ir Koperniko mokslo muziejuje – viename interaktyviausių ir įdomiausių muziejų visoje Europoje, kuriame galima praleisti kone visą dieną – įvairios pramogos įvilioja tiek suaugusius, tiek vaikus. Muziejuje eksponatų bei parodų pagalba buvo galima stebėti gamtinius reiškinius, pažinti žmogaus anatomiją.

„Erasmus+“ projektas suteikė puikią galimybę praplėsti mokinių kultūrines žinias, pagilinti komunikavimo anglų kalba įgūdžius bei ugdyti mokinių organizacinius sugebėjimus.

Šis projektas finansuojamas Europos komisijos Erasmus+ programos lėšomis. Šis kūrinys atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

 

 

 

Nuotraukos:
Odeta Uselienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas