Projektas „Vaikų Velykėlės 2024“

Progimnazijos pradinių klasių mokiniai dalyvavo projekte „Vaikų Velykėlės 2024“. Jį organizavo labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“. Tame projekte mūsų progimnazija dalyvavo jau vienuoliktąjį kartą.

Kiekvienas pradinukas, susipažinęs su šv. Velykų ir Vaikų Velykėlių papročiais ir tradicijomis, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, kurių metu kartu su draugu sukūrė popierinį margutį. Mokytojos Gražina ir Diana su savo mokiniais visus mažuosius margučius suklijavo ant Didžiojo margučio. Bendras darbas puikiai pavyko!

Buvo sukurtas ne tik Didysis margutis. Kiekviena klasė Vaikų Velykėles paminėjo skirtingai. Vieni mokėsi marginti margučius, kiti juos rideno, žaidė įvairius žaidimus bei dalyvavo viktorinose. Pirmą dieną po atostogų aktų salėje visi norintys linksmai šoko diskotekoje.

Pailgintos mokymosi dienos grupės antrokai ir trečiokai Vaikų Velykėles smagiai šventė progimnazijos kieme. Grožėjosi iš namų atsineštais margučiais, papasakojo, kokiu būdu jie numarginti. Mokiniai linksmai rideno ir nešė margučius mediniais šaukštais, kūrybiškai atliko piešimo kreidelėmis užduotį. Daug emocijų sukėlė margučių metimo į aukštį ir gaudymo rungtis. Ugdytiniams patiko ne tik linksmai švęsti Vaikų Velykėles, bet ir vykdyti STEAM veiklas „Kiaušininiai eksperimentai“. Buvo įdomu!

Kiekvienam dalyviui, prisidėjusiam marginat Didįjį margutį, belieka laukti, kol progimnaziją pasieks specialiai projektui skirtos vienos iš geriausių lietuvių autorių knygos.

 

Nuotraukos:
Reda Baltkojienė, Regina Kaminskienė, Odeta Bielskytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas