Gerumo akcijos

  • Paskelbta: 2022-12-29
  • Kategorija: Renginiai

Prie miesto kalėdinės Eglutės organizuota jau antroji Kalėdinė akcija „Vaišiname šilta sriuba“

Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijoje jau tapo tradicija kasmet organizuoti gerumo akcijas. Pirmoji vyko lapkričio mėnesį–kalėdinė labdaros akcija–mugė „Pyragų diena“. Ir mokiniai, ir jų šeimos nariai, ir mokytojai stebino pačių pagamintais skanumynais, vieni vaišino, kiti pirko–aukojo. Ta diena buvo ypatinga–mokinių ir mokytojų aktyvams pasiūlius, buvo nutarta už surinktas lėšas gruodžio 13 d.–Šviesos dieną– prie miesto kalėdinės Eglutės  organizuoti kitą akciją „Vaišiname šilta sriuba“. Skambant kalėdinėms melodijoms šilta sriuba mokiniai vaišino praeivius. Šios akcijos metu visus džiugino bendrystės jausmas, noras dalintis, padėti, bendrauti.

Tęsiant tradicijas kita bendrumo akcija „Kalėdinis sveikinimas“ vyko prieš šv. Kalėdas

Tęsiant tradicijas kita bendrumo akcija „Kalėdinis sveikinimas“ vyko prieš šv. Kalėdas. Jos metu mokiniai gamino spalvingus atvirukus su nuoširdžiausiais linkėjimais gražiausių metų švenčių proga. Gruodžio 22 dieną 8 klasių mokiniai kartu su visuomenės sveikatos specialiste Laima Galinaitiene lankėsi Raseinių ligoninėje. Aplankė visuose ligoninės skyriuose besigydančius pacientus, bendravo su juos gydančiais medikais, konsultacijų poliklinikos lankytojais. Kiekvienam dovanojo mokinių kurtą atviruką, linkėjo daug daug sveikatos.

50 porų mokinių mamyčių ar močiučių megztų kojinių sušildė vienišus senelius 

Dar vienos akcijos metu buvo surinkta daugiau nei 50 porų mokinių mamyčių ar močiučių megztų kojinių. Jos sušildė vienišus senelius, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Raseinių skyriaus nakvynės namų gyventojus.   
Džiaugėmės, galėdami kurti šventinę nuotaiką ir nors truputėlį praskaidrinti su liga ar gyvenimo sunkumais susidūrusių žmonių kasdienybę.

Nuotraukos:
Autorius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas