Teleskopu per Visatą

  • Paskelbta: 2022-12-05
  • Kategorija: Renginiai

    Lapkričio 29 d. 3b, 3c ir 4a klasių mokiniai dalyvavo virtualioje kelionėje po kosmosą – edukacinėje programoje „Teleskopu per Visatą“.

   Visapusiškai informatyvi, moksliniais duomenimis ir žiniomis paremta pramoginė vaizdinė edukacija–virtuali kelionė teleskopu po Visatą, kurios metu keliaudami patyrėme nepakartojamus įspūdžius. Ši edukacija suteikė puikią galimybę pasijusti tikrais Visatos tyrėjais. Kelionės metu iš labai arti susipažinome ne tik su mūsų galaktika – Paukščių Taku, bet ir su tolimesnėmis galaktikomis. Naudodamiesi specialia kompiuterine programa keliavome ir aplankėme Saulę, Mėnulį, Saturną, Marsą, Juodąją skylę, tyrinėjome jų paviršius, galėjome palyginti skirtingų teleskopų matomus vaizdus. Daug klausimų, žinių ir emocijų!    

   Renginio vedėjų įspūdis apie apsilankymą mūsų mokykloje.  „Kai gimnazistai edukacijos metu sėdi ir tyli išsižioję, it musę kandę – tai mes dar suprantam. Bet kai pradinių klasių mokinukai ne tik klausosi ausis pastatę, bet dar ir miškas pakeltų rankų kyšo ore–tiek daug klausimų apie astronomiją! Visus kodėlčius susikvietėm afterpačiui (suprask, laikui po vakarėlio) ir, kol bendraklasiai tyrinėjo teleskopą, kodėlčiams atsakėme į visus jų rūpestėlius“.

   Edukatoriai pasidalino videoreportažu. https://fb.watch/h7pWHBuujc/             

 

                                        Pradinių klasių mokytoja metodininkė Ramutė Mockuvienė

Nuotraukos:
Ramutė Mockuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas