Įdomios veiklos mokiniams mokslo metų pabaigoje

  • Paskelbta: 2023-06-22
  • Kategorija: Renginiai

Žvilgsnis vis klaidžiojo žalių liepų viršūnėmis, buvo laukiama pamokų pabaigos ir skubama ten, kur išlaukta žalioji vasara – į progimnazijos kiemą, po liepom ir kaštonais. Keturios paskutinės mokslo metų dienos buvo kitokios, sakytume, labai įdomios: ir tobulėjome, ir kartu pabuvome, ir daugiau gamtoje praleidome laiko. Pirmadienis buvo Kalbų diena: užduotis kūrė lietuvių kalbos bei užsienio kalbos metodinės grupės. Kiekviena klasė gavo segtuvą, kuriame buvo užduotys: surasti informacijos apie paskirtą Raseinių krašto objektą ar įžymius krašto žmones, šią informaciją išversti į pasirinktą užsienio kalbą. Vėliau mokiniai rašė laiškus mokyklai arba vasarai, piešė pasirinktą kultūros objektą. 20 diena buvo skirta sveikatingumui. Užduotis ruošė fizinio ugdymo, gamtos mokslų, matematikos metodinės grupės. Mokiniai piešė plakatus sveikatingumo tema, dalyvavo viktorinoje ,,Galvok“. Stadione vyko objektų matavimas ,,Gyvoji matuoklė“, klasės komandos dalyvavo futbolo, kvadrato ir ringo arba tinklinio varžybose.  Kiti klasės nariai tuo metu didžiojoje sporto salėje atliko pirmosios medicinos pagalbos užduotis. 21 diena – padėkos ir menų, technologijų diena. Per pirmąsias pamokas aktų salėje vyko Padėkos šventė 5–7 klasių mokiniams. Vėliau buvo atliekamos mokytojų paskirtos kūrybinės užduotys. Projektinę veiklą vainikavo progimnazijos kieme nuskambėjusi bendra mokinių daina ir 8c klasės mokinio atidaryta kūrybinių darbų paroda.

Birželio 22 dieną mokiniai, išklausę instruktažus apie saugų elgesį vasarą, rinkosi progimnazijos pirmame aukšte. Kadangi tuo metu lijo kaip iš kibiro, pro langus visi stebėjo, kaip nuleidžiama progimnazijos vėliava, giedojo himną.  Mokiniai ir šią dieną turėjo įdomios veiklos: gamino mandalas, skirtas Raseinių 770 metų jubiliejui.  Kūrybiniai darbai papuošė progimnazijos erdves. Tuo metu 8 klasių mokiniai 12 val. rinkosi į renginį aktų salėje.

Nuskambėjo jaunatviški balsai ir juokas progimnazijoje. Tyli ir rami mokykla ,,išėjo atostogų“ kartu su mokiniais. Iki susitikimo, mieli draugai, mokytojai, tegu vasara būna saugi, linksma, kupina puikiausių įspūdžių. Susitiksime Rugsėjo 1–ąją!

Autorius:
Daiva Petrylienė

Nuotraukos:
Rasa Vaišvilienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas