Įdomioji pamoka „Auginame čia, Lietuvoje“

  • Paskelbta: 2024-04-22
  • Kategorija: Renginiai

3a ir 4c klasių mokiniai dalyvavo nuotolinėje įdomiojoje pamokoje „Auginame čia, Lietuvoje“. Moksleivius pažinimo takais lydėjo herojai Benas ir Liepa. Jie ne tik pasakojo istorijas, bet ir supažindino su Lietuvoje gerai žinomais žmonėmis.

Istorikė Kristina Petrauskė papasakojo mokiniams, ką valgė, gėrė ir augino senovės lietuviai, supažindino su Lietuvos karaliaus Mindaugo valgymo erdve , aptarė, kokie buvo tuometiniai maitinimosi papročiai. Vaikams buvo įdomu , kad senovės lietuviai valgė grūdus, mėsą, bet beveik nevalgė jokių daržovių.

Gerai ir sočiai pavalgius, nevalia pamiršti ir dantų higienos. Gydytoja odontologė Birutė Janauskienė  patarė, ką daryti, kad turėtume sveikus dantis.

Sodininkė K. Cvilikienė papasakojo, kaip auginti svogūnus ir česnakus namuose, parodė, kaip pasisėti prieskoninių žolelių, patarė, ką galima auginti terasoje, balkone. Ji taip pat atskleidė, kodėl svarbu valgyti Lietuvoje užaugintus produktus.

Krepšininkas Mantas Kalnietis pasidalino savo, kaip sportininko, istorija, priminė, kaip svarbu atsakingai sportuoti.

Pokyčių lyderis Giedrius Bučas jauniesiems klausytojams papasakojo apie būsimą 9 mėnesių trukmės žygį pėsčiomis. Kartu su kitais žygeiviais vyras dalyvaus ekspedicijoje „Išsaugokime Baltiją“. Žygiu siekiama atkreipti žmonių dėmesį į Baltijos jūros problemas, jos užterštumą.

Ši pamoka mokiniams buvo įdomi ir naudinga patirtis.

Nuotraukos:
Regina Kaminskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas