Nušurmuliavo Velykinė mugė

  • Paskelbta: 2024-03-29
  • Kategorija: Renginiai

Visą kovo mėnesį „Jau Saulelė vėl atkopdama budino svietą ir žiemos šaltos triūsus pargriaudama juokės...“ (K. Donelaitis). Saulelė tikrai išbudino mūsų progimnazijos jaunuosius amatininkus ir jų šeimos narius ne tik kviesdama pavasarį, bet ragindama darbuotis ir rimtai ruoštis Velykinei mugei. Kovo 29 d., artėjant šv. Velykoms, sujudo, sukruto ir mūsų bendruomenė. Nuo ryto koridoriuose pakvipo gardžiausiais ir šviežiausiais kepiniais – riestainiais, namine duona, pyragais, kitokiais saldumynais. Įsikūrė ir jaunieji amatininkai, į mugę atsinešę rankų darbo dirbinių, mezginių, papuošalų... Akį džiugino margučių, velykinių puošybos atributų ir kt. grožybių gausybė ir įvairumas. Šiais metais Velykinės mugės simboliu tapo Puokštė – Verba (iš džiovintų žolynų ar karklo šakelių, pavasarinių gėlių žiedų, pačių gamintų – lankstytų, megztų ir kt. gėlių kompozicijos ar užaugintas daigelis).

Aktų salėje veikė kiaušinių marginimo dirbtuvėlės, keli mokiniai mokėsi medinio margučio gaminimo subtilybių. Gausus būrys mergaičių plušėjo gamindamos velykinius kiškučius-ozuliukus. Jaunieji gamtininkai viliojo susipažinti su velykiniais burtais, kvietė išbandyti Laimę. Mūsų progimnazijos bendruomenės būryje šurmuliavo Raseinių technologijos ir verslo mokyklos mokinių aktyvas, VšĮ Raseinių neįgaliųjų užimtumo ir paslaugų centro darbuotojos. Svečiai pristatė savo ir draugų gaminius, džiugino draugiškumu ir bendryste.

Pirkdami, prekiaudami, dalyvaudami edukacinėse veiklose mokėmės vieni iš kitų verslumo, dalijomės patirtimi, džiaugėmės savo ir draugų pagamintais skanėstais, suvenyrais, rankdarbiais. Velykinės mugės metu paaukota apie 100 eurų sergančiam progimnazijos mokiniui. Bendraudami ir bendradarbiauti mokėmės ne tik patirti bendrystės jausmą, bet ir dalintis gerumu. Dėkojame visiems, organizavusiems, prekiavusiems, pirkusiems, aukojusiems ar šiaip smagiai bendravusiems ir dalyvavusiems gražiame bendrystės susibūrime.

 

 

Nuotraukos:
Vida Linkytė, Samanta Navickaitė ir kt.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas