Pilietinė iniciatyva „Kviečiu tave skaityti... kitaip ir kitur...“

  • Paskelbta: 2024-05-09
  • Kategorija: Išvyka

Gegužės 7 diena – spaudos atgavimo 120–ųjų minėjimo metinių, kalbos ir knygos diena. Šią dieną mūsų progimnazijos bendruomenė prisijungė prie pilietinės akcijos „Lietuva skaito“. Vyko pilietinė iniciatyva „Kviečiu tave skaityti... kitaip ir kitur...“. Didelis dėmesys buvo skirtas grožinės literatūros knygų skaitymui, kuris yra labai svarbus kiekvienam žmogui. Įvairūs knygų skaitymai tą dieną progimnazijoje vyko ne tik klasėse, bet kitaip ir kitur, netradicinėse erdvėse.

2–6 klasių 8 mokiniai su pradinių klasių mokytoja metodininke Rita Petkiene ryte išvyko į Raseinių autobusų stotį. Autobusų stotyje keleivių laukimo salėje vyko garsiniai knygelių skaitymai. Ši diena autobusų laukiantiems keleiviams buvo netikėta, o mokiniams – prasminga ir įdomi, nes skaityti knygą viešumoje reikėjo daug drąsos. Mokiniai jautėsi puikiai, o suaugusieji buvo nustebę, nes garsiniai skaitymai šiose neįprastose vietose Raseinių mieste vyko pirmą kartą. Mokiniai skaitė lietuvių rašytojų grožinės literatūros knygas. Daug džiaugsmo vaikams buvo, kai prie mūsų iniciatyvos prisijungė moteris, kuri sutiko paskaityti ištrauką iš Kristijono Donelaičio „Metai“. Vėliau skaitymai tęsėsi Raseinių autobusų parko miestiniame autobuse, kuris važiavo  maršrutu „Raseiniai–Ramonai–Stonų sodai–Norgėlai“. Raseiniškiai negailėjo mokiniams pagyrimų už gražų skaitymą, o mokiniai džiaugėsi galėdami viešumoje parodyti savo skaitymo gebėjimus ir įgūdžius, įgyti naujos patirties, taikyti įvairias kompetencijas. Džiugiomis nuotaikomis ir patyrę puikių emocijų grįžome į progimnaziją.

Dėkojame partneriui AB „Raseinių autobusų parkas“ administracijai už galimybę organizuoti pilietinę iniciatyvą „Kviečiu tave skaityti... kitaip ir kitur...“.

Nuotraukos:
Rita Petkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas