Pailgintos mokymosi dienos grupės išvyka į biblioteką

  • Paskelbta: 2024-04-20
  • Kategorija: Išvyka

Pailgintos mokymosi dienos grupės mokiniai balandžio 17 dieną lankėsi Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešojoje bibliotekoje. Antrokėlius pasitiko informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus vedėja Jolanta Gudeikytė, pasiūlė apžiūrėti Raseinių rajono kultūros centro dailės studijos mokinių piešinių parodą, aprodė bibliotekos erdves ir pakvietė į edukacinį užsiėmimą „Kartą gyveno katinas“... Mokiniai pamatė beveik tris šimtus lėlių, atkeliavusių iš aštuoniasdešimties kūrinių. Ugdytiniams smagu buvo atpažinti skaitytų knygelių veikėjus. Pradinukai noriai pasakojo apie savo namuose laikomus katinėlius, vardijo jų vardus. Po to vedėja kvietė atpažinti veikėjus-katinus ir pasakyti, iš kokių jie pasakų. Darbuotoja patraukliai pristatė ir kitas knygas, kurių pagrindiniai herojai yra katinai. Mokiniai prižadėjo jas perskaityti.

Vėliau kūrybinio užsiėmimo metu vaikai ant LED šviečiančių piešimo lentų atvaizdavo labiausiai patikusį personažą katiną. Mokiniams ši veikla labai patiko. Baigę piešti, galėjo žiūrėti animacinį filmuką. Antrokai susipažino su bibliotekoje įrengtu sensoriniu kambariu. Visi sensorinėje erdvėje esantys elementai skatino lytėjimo, regos, klausos ir judėjimo pojūčius. Mokiniai jame linksmai leido laiką.

Dėkojame Raseinių Marcelijaus Martinaičio viešosios bibliotekos informacinių paslaugų ir vaikų literatūros skyriaus darbuotojoms už įdomią popietę. Džiaugiamės galimybe bendradarbiauti, jau planuojame ir kitą susitikimą.

 

Nuotraukos:
Reda Baltkojienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas