Istorijos ir pilietiškumo pamoka Medininkų memoriale

  • Paskelbta: 2023-10-06
  • Kategorija: Renginiai

Spalio 4 dieną grupė Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos aštuntokų dalyvavo  istorijos ir pilietiškumo pamokoje Medininkų memoriale, kurią jau penkioliktą kartą vedė likęs gyvas Medininkų žudynių liudininkas Tomas Šernas. Tai prasmingas ir turiningas renginys, kuriame mūsų mokyklos mokiniai tradiciškai dalyvauja kiekvienais metais. 1991 m. liepos 31 d. omonininkai Medininkų muitinės poste nužudė 7 Lietuvos pareigūnus, Tomui Šernui buvo peršauta galva, bet jis per stebuklą išgyveno. „Todėl ir esu čia, kad galėčiau jaunimui kalbėti, liudyti apie tai, kokia buvo mūsų laisvės ir nepriklausomybės kaina, “- šie Tomo Šerno žodžiai palietė kiekvieno buvusio susitikime širdį. Mokiniai uždavė daug klausimų apie to meto įvykius, dabartinį gyvenimą, darbą. 

Aplankėme ir vagonėlį, kuriame buvo sušaudyti Lietuvos pareigūnai, pamatėme to meto pareigūnų darbo įrankius, buitį. Nustebino tai, kad praktiškai jokių ypatingų įrankių ir nebuvo, pareigūnai neturėjo jokių ginklų.

Vėliau moksleiviai aplankė Muitinės muziejų, susipažino su muitininko profesija, darbo sąlygomis, apžiūrėjo ir išbandė muitinės mobiliųjų grupių automobilio įrangą. Daug įspūdžių ir gerų emocijų paliko muitinės kinologų su savo augintiniais pademonstruoti šunų darbo įgūdžiai, kaip randami narkotikai, kontrabandinės cigaretės ir pinigai.

Į mokyklą grįžome pilni gerų įspūdžių, sužinoję daug įdomių ir svarbių dalykų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas