Sveikata visus metus

Priešmokyklinio ugdymo grupės „Žiniukai“ vaikai ir 4b klasės mokiniai – aktyvūs respublikinio projekto „Sveikata visus metus 2023“ dalyviai. Šio projekto, kurį organizuoja Lietuvos neformaliojo švietimo agentūra, tikslas – padėti vaikams įgyti bendrą sveikatos suvokimą, išsiugdyti sveikatai naudingus gebėjimus, įpročius bei nuostatas, atsakomybę už savo ir kitų sveikatą, paskatinti juos rinktis sveiką gyvenimo būdą. Projekto organizatoriai kviečia leistis į sveikatos užduočių kelionę. Kiekvieną mėnesį skelbiamas naujas iššūkis, nauja užduotis. Komandos pagal pateiktą temą, remdamosi savo patirtimi bei informacija, gauta iš mokytojų, kitų šaltinių, įgyvendina kūrybinius iššūkius ir pateikia atliktų veiklų pristatymą–ataskaitą. Kiekvieną mėnesį komisija išrenka mėnesio įdomiausius, originaliausius, kūrybiškiausius darbus ir juos paskelbia projekto tinklalapyje.

Rugsėjo mėnesį priėmėme ir įgyvendinome iššūkį „Yra trys būtini įpročiai, kurie padeda bet kokiom sąlygom viską pasiekti. Tai – įprotis dirbti, įprotis mokytis, įprotis būti sveikam. (Polis Bregas)“. Džiugu, kad mūsų „Sveikuoliukų“ komandos veiklų kūrybinis pristatymas pateko tarp rugsėjo mėnesio geriausiųjų darbų!

Spalio mėnesį aptarėme ir analizavome saugaus ir atsakingo elgesio įvairiose situacijose taisykles ir taip įgyvendinome mėnesio iššūkį „Drausti negalima leisti. (Kur dėti kablelį?)“. Šios veiklos įvertinimo dar laukiame. O lapkričio mėnesį mūsų laukia naujas iššūkis, kurį esame pasirengę įveikti – „Nugalėti blogus įpročius galima tik šiandien, o ne rytoj“ (Konfucijus).

 

Nuotraukos:
Dalia Kosienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas