Finansinio raštingumo ir mokestinio sąmoningumo pamoka

Kodėl reikia mokėti mokesčius? Kas nutiks, jei gyventojai nemokės mokesčių? Ką dirba mokesčių inspektorius? Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus apie finansinį raštingumą, mokesčių sistemą 3b klasės mokiniams žaismingai pateikė Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos Raseinių poskyrio darbuotojos. 

Stebėdami kiškių miesto gyventojų elgesį, žaisdami judrų žaidimą „Ekonomika, kaip pagalvių mūšis",  simuliacinį žaidimą „Futbolas” trečiokai išsiaiškino, kaip mokesčiai veikia mūsų gyvenimą, kas turi mokėti mokesčius, kas atsitiks, jei nemokėsime mokesčių. Aktyviai dalyvaudami užsiėmime mokiniai sužinojo, kad mokestis – tai vyriausybės surinkti pinigai, kurie vėliau perskirstomi tame pačiame mieste ar šalyje gyvenantiems žmonėms arba keliams, mokykloms, parkams ir vietoms, be kurių neapsieitume, statyti. 

Surenkama suma priklauso nuo to, kiek žmonės turi pinigų. Užsiėmimo metu įgytas žinias trečiokai pasitikrino dalyvaudami viktorinoje ir padarė išvadą - kai visi moka mokesčius, visi gauna naudos. Viešnios už teisingus atsakymus įteikė mokiniams po pieštuką su VMI logotipu.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas