Erasmus+ kvalifikacijos kėlimo kursai

  • Paskelbta: 2023-05-12
  • Kategorija: Renginiai

Mes, 6 Raseinių rajono mokytojos (Edita Šauklytė, Prezidento Jono Žemaičio gimnazijos matematikos mokytoja metodininkė, Renata Jocienė, Raseinių r. Ariogalos gimnazijos vyresnioji anglų kalbos mokytoja, vyresnioji socialinė pedagogė, Ramutė Stonienė, Raseinių r. Girkalnio pagrindinės mokyklos vyresnioji matematikos mokytoja, Vilma Drungėlienė, Raseinių Šaltinio progimnazijos matematikos ir informacinių technologijų mokytoja metodininkė, Lijana Ivoškienė, Raseinių Šaltinio progimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė ir Vilma Miklienė, Raseinių Viktoro Petkaus progimnazijos pradinių klasių mokytoja metodininkė) 2023 m. balandžio 23-29 d. dalyvavome Suomijoje ir  Estijoje  kvalifikacijos kėlimo kursuose „Original Best Practices Benchmarking  course. Only for teachers of grades 1-9 (age 6-15 years)“.

Susipažinome su kursų dalyviais iš Danijos, Belgijos, Italijos, Ispanijos, Portugalijos, Graikijos, Vokietijos ir Maltos. Turėjome galimybę susipažinti su miesto įžymybėmis ir maisto kultūros paveldu. Lankėmės Varia Vacational kolegijoje, kurioje kursų kuratorius Mr. Petri Ilmonen supažindino su Suomijos švietimo sistema ir palygino Suomijos, Estijos ir kitų Europos šalių EBPO PISA rezultatus, nurodė   priežastis, kodėl Suomijos (10) ir Estijos (5) moksleiviai pagal pasiekimus patenka į pirmąjį dešimtuką iš 77 pasaulio šalių. Taip pat susipažinome su mokyklos inovatyviomis ugdomosiomis  veiklomis, kurios efektyviai prisideda ruošiant asmens sveikatos ir visuomenės sveikatos priežiūros specialistus, kirpėjus, fotografus, statybininkus, apdailos darbuotojus.

Esame dėkingos ERASMUS+ ir EUNEOS už suteiktas žinias ir patirtis.

(Ištrauka iš https://www.raseiniai.lt/naujienos/erasmus-kvalifikacijos-kelimo-kursai-suomijos-ir-estijos-mokyklu-geriausiu-praktiku-lyginamoji-analize/)

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas