Pailgintos mokymosi dienos grupės mokiniai šventė helovyną

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2021-11-09
  • Kategorija: Renginiai

Prieš rudens atostogas, spalio 29 dieną, pailgintos mokymosi dienos grupės mokiniai šventė Helovyną. Po pamokų pradinukai linksmai sugužėjo į „helovyniškai“ papuoštą grupę. Nustebo, nes tądien juos pasitiko ne auklėtoja Reda, o Vaiduoklis.

Visą savaitę mokiniai ruošėsi šventei: prisiminė, ką žino apie Helovyną, karpė vaiduoklius, šikšnosparnius, vorus, piešė kaukes, klausėsi ištraukų iš Otfrydo Proislerio apysakos „Vaiduokliukas“.

Šventės pradžioje Vaiduoklis kvietė po du į paslaptimi apgaubtą, žvakių šviesose skendintį Siaubo kambarį. Svarbiausia užduotis išėjus iš Siaubo kambario buvo neišduoti draugams, ką jame matė. Po to prasidėjo žaidimų metas. Siaubo kambaryje linksmai iš rankų į rankas keliavo žibintuvėlis. Niekas nenorėjo iškristi iš žaidimo, bet laimėti galėjo tik trys.

Vėliau užrištomis akimis ant lentos nupieštam moliūgui reikėjo priklijuoti nosį. Laimėjo tiksliausiai atspėję nosies vietą. Skambant muzikai ratu keliavo mažas moliūgėlis, taip vyko žaidimas „Karštasis moliūgas“. O kokia Helovyno šventė be raganos! Daugelis ja tapo likęs be poros. Teko šokti užsidėjus raganos skrybėlę ir dar su šluota! Ne visiems užteko drąsos kišti ranką į vaiduoklio atsineštą šiurpųjį maišelį. Jame drąsiausieji rado keistų daiktų: džiovintą slyvą, suvytusią morką, drėgną kempinę, raziną... Kokia šventė be vaišių! Po kiekvieno žaidimo Vaiduoklis vaišino „helovyniškais“ saldainiais, o į namus lauktuvėms išdalijo po čiulpinuką-vaiduokliuką.

Mokiniams šventė patiko, smagiai pasilinksmino, pabuvo kartu su draugais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas