Šiaurės šalių literatūros savaitė

Šiaurės šalių literatūros savaitė yra Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui, garsinio skaitymo ir pasakojamosios tradicijos puoselėjimui bei pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra. Šių metų literatūros savaitė vyko lapkričio 14–20 dienomis, jos tema „Gamta Šiaurėje“. Pagrindinė projekto idėja – tamsiausiu metų laiku uždegti žvakes ir skaityti. Literatūros savaitėje dalyvavo daugiau nei 2100 Šiaurės ir Baltijos šalių institucijų, kuriose įvairiomis kalbomis buvo skaitomos Šiaurės šalių rašytojų knygos. Mūsų progimnazijos pailgintos mokymosi dienos grupės pirmokai taip pat dalyvavo šiame projekte.

Pirmiausia mokiniai išsiaiškino, kas yra Šiaurės šalys ir kur jos randasi. Sutemus lauko klasėje, kupole, klausėsi skaitomos paveikslėlių knygos „Jei sutiktum lokį“. Šilto humoro pilnoje knygelėje nagrinėjamas klausimas, ką reikėtų daryti sutikus lokį. Žmogaus ir lokio susitikimas yra aprašomas žaismingai rimtai, visas pasakojimas balansuoja tarp faktų ir išmonės. Kitą dieną pirmokėliai mielai pasakojo ir apie savo žaislinius meškiukus. Grupės mokiniai skaitė ir kitą rekomenduojamą knygelę „Žvėrys, kurių niekas nematė, tik mes“. Trumpi Ulfo Starko eilėraščiai apie nematytus gyvūnus, šiek tiek paslaptingą pasaulį labai patiko vaikams.

Tikiuosi, kad šio projekto metu kartu jaukiai ir prasmingai praleistos akimirkos paskatins mokinius aktyviau domėtis literatūros pasauliu ir daugiau skaityti.

Nuotraukos:
Reda Baltkojienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas