Išvyka į Betygalą

  • Paskelbta: 2024-05-31
  • Kategorija: Išvyka

Rytas prasidėjo apžvalgine edukacija Raseinių krašto istorijos muziejuje. Vėliau vykome į poeto Jono Mačiulio Maironio gimtinę ir tėviškę. Ten mus pasitiko muziejininkė Rita.  Eidami link sodybos antrokai galėjo išgirsti paukščių čiulbėjimą, varlyčių orkestro garsus. Taip pat vaikų dėmesį patraukė poeto tėvų namų vietoje įrengta instaliacija. Pailsėti mokiniai prisėdo ant suoliuko prie garsios, jau penkis šimtus metų gyvuojančios pušies. Mačiulių sodyboje įrengtame muziejuje mokiniai apžiūrėjo senovinius baldus, įvairius rakandus.

Vėliau muziejininkė Lina pakvietė nuvažiuoti į Betygalos miestelio kapinaites, kuriose yra palaidoti poeto tėvai. Šalia - Betygalos piliakalnis. Nors diena buvo labai karšta, antrokams nepritrūko jėgų ir didelio noro užlipti ant Betygalos piliakalnio, nuo kurio buvo galima pasigėrėti nuostabia Betygalos miestelio panorama, bažnyčia, gamtos grožiu.

Ekskursija tęsėsi Betygalos geologijos muziejuje. Muziejininkė Marijona įdomiai papasakojo apie įvairius akmenis, uolienas. Antrokams buvo įdomu tarp eksponatų surasti ir pamatyti titnagą, susipažinti su lietuviška nafta.

Mokiniai grįždami dalinosi įspūdžiais ir džiaugėsi išvyka, kurią organizavo Raseinių krašto istorijos muziejus. Už pažintinės išvykos organizavimą dėkojame Raseinių krašto istorijos muziejininkei Linai Kantautienei.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas