„Kritinį mąstymą ugdykime kartu!“

Asociacijos „Langas į ateitį“ ir „Viešieji interneto prieigos taškai“ paskelbė  projekto „Medijų raštingumo stiprinimas bendruomenėse: kritinį mąstymą ugdykime kartu!“ konkursą, skirtą mokyklų bibliotekų ir viešųjų bibliotekų darbuotojams. Šio projekto tikslas – stiprinti medijų raštingumą, ypač kritinį mąstymą, suteikiant aktyviems vietos bendruomenių atstovams žinių ir priemonių, kaip to mokyti kitus savo bendruomenės narius.

Projekte ypač daug dėmesio skiriama mokyklų bibliotekininkams, kurie, organizuodami informacijos bei medijų raštingumo švietimo renginius ir pasiekdami platesnę mokyklos bendruomenę, galėtų naudotis projekto metu sukurtais ištekliais ir perduoti kritinio mąstymo žinias bei įgūdžius mokytojams, mokiniams ir jų tėvams. Dalyvaudami projekto veikloje jie ne tik sustiprina savo įgūdžius, bet ir tampa stipriu žinių daugikliu savo bendruomenėse.

Mūsų progimnazijos 1–8 klasių mokiniai ugdymo karjerai užsiėmimų metu, kurie vyksta laisvų pamokų metu skaitykloje, aptars, kaip jie supranta socialinius tinklus, ar jie juos naudoja, kokios yra teigiamos ir neigiamos jų patirtys, su kuo jie dažniausiai bendrauja (šeimos nariai, artimieji, klasės draugai, interneto žaidimų draugai, internete sutikti asmenys), kokia informacija su jais dalijasi, kaip saugiau elgtis internete ir t.t.

Jau vesti du užsiėmimai penktokams. Mokiniams patinka diskusijos, kuriose klausomasi jų nuomonės, bendravimas su klasės draugais.

Daugiau informacijos apie projektą rasite: https://medijos.epilietis.eu/

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas