STEAM ugdymas 3a klasėje – kūrybiškumas ir praktiniai įgūdžiai

  • Paskelbta: 2024-10-17
  • Kategorija: Renginiai

STEAM ugdymas, apimantis mokslą, technologijas, inžineriją, meną ir matematiką, yra puikus būdas skatinti kūrybiškumą, problemų sprendimo įgūdžius ir praktinį žinių pritaikymą. 3a klasėje šis metodas buvo įgyvendintas per įvairias integruotas veiklas, kurios įtraukė mokinius ir paskatino mokytis per patirtį bei kūrybą.

Pirmiausia mokiniai buvo įtraukti į sveikuoliško sumuštinio kūrimo projektą. Vaikai ne tik piešė savo įsivaizduojamą sveiką sumuštinį, bet ir vėliau gamino jį klasėje. Ši veikla skatino mokinius kūrybiškai mąstyti apie mitybą ir sveiką gyvenseną, o taip pat ugdė praktinius kulinarinius įgūdžius.

Lietuvių kalbos ir literatūros pamokos metu mokiniai kūrė rūbus, rinkosi reikalingus rekvizitus ir inscenizavo pasaką „Saugokite giedrą“. Ši veikla skatino ne tik kūrybinį mąstymą, bet ir bendradarbiavimą, nes mokiniai turėjo dirbti komandoje, dalytis idėjomis ir įgyvendinti savo viziją per vaidybą.

Gamtos mokslų pamokoje mokiniai gilinosi į žmogaus virškinimo sistemą. Pasirinkę įvairias priemones, jie kūrė modelius, vaizduojančius šią sistemą, ir vėliau pristatė juos klasėje. Tai leido geriau suprasti, kaip veikia žmogaus kūnas, ir suteikė galimybę išreikšti mokymosi rezultatus per praktinę kūrybinę veiklą.

Tokios pamokos mokiniams duoda daug naudos. Jos padeda integruoti žinias iš skirtingų disciplinų, leidžia įgyti praktinius įgūdžius ir lavinti kūrybiškumą. Tokia veikla stiprina bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, ugdo pasitikėjimą savimi bei motyvaciją mokytis. Mokiniai ne tik gilina teorines žinias, bet ir pritaiko jas praktiškai, taip formuodami tvirtesnius mokymosi įgūdžius bei suvokimą, kaip įvairios sritys yra susijusios tarpusavyje kasdieniame gyvenime.

Nuotraukos:
Rita Goleckienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas