Šiaurės šalių literatūros savaitė „Kalėdos Šiaurėje“

  • Paskelbta: 2023-11-24
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 13–19 dienomis vyko Šiaurės šalių literatūros savaitė. Tai Šiaurės šalių asociacijų „Norden“ sąjungos vykdomas projektas, skirtas skaitymo skatinimui bei pažinčiai su Šiaurės šalių literatūra. Šių metų savaitės tema – „Kalėdos Šiaurėje“. Pagrindinė idėja – tamsiausiu metų laiku uždegti žvakes ir skaityti. Jaunesniojo amžiaus vaikams buvo siūloma skaityti ištrauką iš Astridos Lindgren knygos „Emilis iš Lionebergos“. Ši knyga parinkta neatsitiktinai – šiemet minimas knygos išleidimo 60-asis jubiliejus. Literatūros savaitėje dalyvavo 2494 Šiaurės ir Baltijos šalių institucijos, kuriose įvairiomis kalbomis buvo skaitomos Šiaurės šalių rašytojų knygos. Mūsų progimnazijos pailgintos mokymosi dienos grupės mokiniai šiame projekte dalyvavo jau antrąjį kartą.

Užsiėmimų metu antrokai ir trečiokai prisiminė, kas yra Šiaurės šalys ir kur jos yra. Daugiau sužinojo apie švedų rašytoją Astridą Lindgren, apžiūrėjo jos sukurtų knygų parodą. Pradėjus temti lauko klasėje, kupole, klausėsi skaitomos ištraukos iš knygos „Emilis iš Lionebergos“. Džiugu, kad šiemet daugelis mokinių ne tik klausėsi, bet ir patys skaitė draugams. Taip pat savarankiškai skaitė danų rašytojo Hanso Kristiano Anderseno pasakas. Savaitės veiklas užbaigė dalyvaudami viktorinoje „Emilio išdaigos“.

Kadangi mokiniai susidomėjo knygos „Emilis iš Lionebergos“ personažu, priėmė iššūkį – perskaityti visą knygą. Tad kiekvieną dieną, skaitymo valandėlės metu, susipažįsta su vis naujomis Emilio išdaigomis.

Nuotraukos:
Reda Baltkojienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas