Kviečiame dalyvauti konkurse „Rašau Lietuvos vardą!“

Senajame Kvedlinburgo vienuolyno metraštyje, aprašant 1009-ųjų kovo 9-osios įvykius, buvo pirmą kartą paminėta LIETUVA.

Šiemet – 2024-aisiais – sukanka jau 1015 metų nuo šio pirmojo istorinio mūsų šalies paminėjimo, ir šiemet Kovo 9-oji bus jau penktą kartą minima oficialiai, nes 2019 m. sausio 12 d. Lietuvos Respublikos Seimo priimtu įstatymu ji buvo įrašyta į Atmintinų dienų sąrašą.

Maloniai kviečiame visus – ir jaunesnius, ir vyresnius – dalyvauti šiam svarbiam įvykiui ir sukakčiai skirtame „Versmės“ leidyklos rengiamame kasmetiniame – šiemet jau 15-ame – konkurse  „RAŠAU LIETUVOS VARDĄ“.

Konkurso ir Kovo 9-osios atmintinos dienos paminėjimo esmė yra tokia:

Kovo 9-ąją – Lietuvos pirmojo istorinio paminėjimo dieną – kur tuo metu bebūtume, prasmingai ir gražiai užrašykime vieną vienintelį žodį – LIETUVA – ir pasidalinkime tuo su kitais, pakvieskime ir juos užrašyti šį svarbiausią žodį.

O jei Jūsų užrašyta LIETUVA pasieks ne tik Jūsų bičiulius, bet ir „Versmės“ leidyklą – taps ir šio konkurso dalyve.

Konkursui skirtas Jūsų užrašo LIETUVA nuotraukas, filmukus ar pačius užrašų kūrinius kartu su trumpu palydimuoju tekstuku maloniai prašomeiki kovo 25 d. atsiųsti mums adresu lietuvai1000@versme.lt arba paprastu paštu – „Versmės“ leidyklai, 302 kab., Geležinkelio g. 6, 02100 Vilnius.

Ankstesnių 14-os konkursų „RAŠAU LIETUVOS VARDĄ“ darbais – o jų bemaž 4 200 (!) – kviečiame pasigrožėti Kovo 9-osios konkurso darbų galerijoje.

Susivienykime ir gera iniciatyva pagerbkime savo Tėvynę –LIETUVĄ!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas