Įdomi pažintis su Lenkijos sostine

  • Paskelbta: 2024-06-04
  • Kategorija: Išvyka

Gegužės 21–22 dienomis grupė septintokų ir aštuntokų lankėsi Lenkijos sostinėje Varšuvoje. Kelionė iki jos neprailgo, nes gidė Ilona įdomiai papasakojo Varšuvos miesto istoriją, apibūdino Lietuvos ir Lenkijos bendrus bruožus bei gamtinius ypatumus. Pažintis su Varšuva vyko neįprastai – gidė Ana surengė viktoriną. Mokiniai, pasiskirstę komandomis, turėjo patys surasti užduotyse aprašytus objektus, atsakyti į pateiktus klausimus. Visi aktyviai įsitraukė į žaidimą, stengėsi greičiau atlikti visas užduotis. Norintys prisišaukti sėkmę ir sugrįžti dar kartą į Varšuvą tris kartus ėjo apie bronzinį VII a. varpą. Vėliau mokiniai lankėsi iliuzijų muziejuje, kilo į Kultūros ir mokslo rūmų apžvalgos aikštelę pasigrožėti panoraminiu Varšuvos centro vaizdu, miesto dangoraižiais.

Kitą dieną visus nustebino Nacionalinio futbolo stadiono dydis. Tokio dydžio pastate visi lankėsi pirmą kartą – stadionas talpina iki 80 tūkstančių žiūrovų. Su atidaromu ir uždaromu stogu modernus pastatas, kuris užsidengia vos per 15 minučių, o viršuje kabo 4 televizoriai, kurių kiekvieno plotas 48 kvadratiniai metrai. Mokiniai apžiūrėjo stadiono amfiteatrą, konferencijų salę, futbolininkų rūbines, SPA centrą. Šis stadionas tampa ir futbolo aikšte su natūralia žole, ir koncertų sale pasaulinio garso atlikėjams, ir net baseinu vandenlenčių sporto varžyboms.

Pakeliui į namus mokiniai mėgavosi pasiplaukiojimu Augustavo miesto kanalais stilizuotu jotvingių kariniu laivu „Jaćwież“. Plaukdami kanalu mokiniai stebėjo šliuzų veikimą, o pačiame laive susipažino su jotvingių gyvenimo būdu, drąsiausieji pasimatavo specifinius jotvingių karių drabužius, pūtė didžiulį ragą.

Kelionė mokiniams paliko didžiulį įspūdį, dar jai nesibaigus jau teiravosi, o kada gi bus kita panaši ekskursija.

Nuotraukos:
Daiva Ramanauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas