Dar viena įdomi išvyka

  • Paskelbta: 2023-06-09
  • Kategorija: Išvyka

Pirmiausia trečiokai nuvyko į Raudondvario dvarą. Čia jie dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Jūratė ir Kastytis“, kurio metu, pasitelkiant garsiąją legendą, pasakojama Baltijos gintaro atsiradimo istorija. Eksperimentų metu mokiniai įsitikino, kaip lengvai gintaras įsielektrina, dega, iškyla į paviršių sūriame vandenyje. Tyrinėjo gintare įstrigusius inkliuzus. Užsiėmimo pabaigoje kiekvienas vaikas ant juvelyrinės vielutės vėrė gintaro karoliukus ir pasigamino sau gintarinę apyrankę.

Po to vyko į Biliūnų kaimą, kuriame įsikūręs Tradicinių amatų centras. Čia po atviru dangumi įkurta XIX-XX a. technikos paveldo ir etninės kultūros ekspozicija. Eksponuojami iš įvairių Lietuvos kampelių surinkti užsienyje ir Lietuvoje pagaminti reti varikliai, žemės ūkio technika, garo mašinos, automobiliai, tarpukario Lietuvos kaime meistrų naudoti darbo įrankiai, namų apyvokos daiktai. Galima išvysti ir gana retų mechanizmų. Didžioji dalis technikos yra suremontuota, restauruota ir veikianti.

O kiek laimės buvo, kai vaikai galėjo įlipti į vieną ar kitą mašiną, pasukinėti įvairių traktorių vairus, skambinti senoviniu laidiniu telefonu, sukti gramofono rankenėlę ir klausytis muzikos. Visur  mokinius lydėjo ir įdomiai pasakojo ekspozicijos saugotojas, skraidyklių sporto entuziastas, konstruktorius Juozapas Liekis.

Nuotraukos:
Regina Kaminskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas