Sėkmė nacionalinėje ekologijos viktorinoje „Globalios problemos: žemė, oras ir vanduo“

5–8 klasių mokinių komanda „Biofanai“ dalyvavo nacionalinėje ekologijos viktorinoje „Globalios problemos: žemė, oras ir vanduo“

Lapkričio 17, 22 ir 24 d. mūsų progimnazijos 5–8 klasių mokinių komanda „Biofanai“ dalyvavo nacionalinėje ekologijos viktorinoje „Globalios problemos: žemė, oras ir vanduo“.  Konkursą organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras. Ši viktorina – viena iš renginių ciklo „Globalaus švietimo savaitė 2022“ veiklų. Viktorinos „Globalios problemos: žemė, oras ir vanduo“ tikslas–supažindinti Lietuvos mokinius su svarbiausiomis ekologinėmis problemomis. Organizatoriai taip pat atsiuntė keletą puikių nuotolinių pamokų ciklo „Pažinimo voratinklis“ video nuorodų.

Viktorina vyko trimis etapais

Viktorina vyko trimis etapais (lapkričio 17 d. – ,,Žemė“, lapkričio 22 d. – ,,Oras“ ir lapkričio 24 d. – ,,Vanduo“) internetinėje Youtube platformoje, kurioje įvairių Lietuvos mokyklų 5-10 klasių mokinių komandos galėjo išbandyti jėgas, pasivaržyti tarpusavyje ir pademonstruoti savo žinias biologijos, gamtos apsaugos, ekologijos srityse. Nustatytu laiku Youtube platformoje prisijungusioms dalyvių komandoms buvo perskaitomi viktorinos klausimai, atsiunčiama nuoroda su atsakymų lapu. Mūsų komandos nariai tarpusavyje bendravo  per zoom programą. Vienam klausimui atsakyti buvo skiriama viena minutė. Pasibaigus duotam laikui, komandos kapitonas siuntė žaidimo organizatoriui savo komandos atsakymus. Viktorinoje dalyvavo 74 komandos iš 70 Lietuvos mokyklų.  Mūsų komanda „Biofainai“ dalyvavo visuose viktorinos etapuose surinko 66 taškus iš 75 ir užėmė II vietą. Sveikiname mokinius ir biologijos mokytoją Rasą Vaišvilienę.

Nuotraukos:
Autorius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas