Kaip mums sekasi įgyvendinti „Tūkstantmečio mokyklų“ programą?

„Tūkstantmečio mokyklų“ programos (toliau -TŪM)  tikslas - mažinti mokinių pasiekimų atotrūkius ir sukurti integralias, optimalias ir kokybiškas ugdymo(-si) sąlygas kiekvienoje savivaldybėje. Šios programos siekis, kad kiekvienas Lietuvos vaikas turėtų galimybę mokytis šiuolaikiškoje ir atviroje mokykloje. TŪM programą sudaro mokyklų tobulinimo sritys: lyderystė veikiant, kultūrinis ugdymas, įtraukusis ugdymas, STEAM ugdymas bei tinklaveika.

Šiuos mokslo metus pradedame su dideliais pokyčiais: vyksta remontai chemijos kabinete,  būsimajame sensoriniame kambaryje ir dirbtuvėse. Progimnazija nupirko EDUKA licencijas visiems mokiniams ir mokytojams, ugdymo(si) procese naudojamos VEDLIŲ licencijos. Įsigijome įgarsinimo aparatūrą, kurią jau sėkmingai naudojame progimnazijos švenčių ir renginių metu. Inžinerinių technologijų laboratorijai, kurą numatyta įrengti dirbtuvėse, jau nupirkta reikalinga įranga: 3D spausdintuvai, CNC frezavimo staklės, Roboto rankos, 3D skeneris ir kt. Su įsigyta įranga sieksime užtikrinti modernų ugdymo proceso vykdymą ir atliepti šio laikmečio kompetencijų plėtojimą. Nuo š. m. spalio mėn. pradėsime išvykų sezoną į STEAM centrus, kuriuose mūsų mokiniai dalyvaus edukaciniuose užsiėmimuose. Jų metu ugdysis smalsumo, tyrinėjimo bei atradimo kompetencijas. Progimnazijos mokytojai turės galimybę atnaujinti ir papildyti žinias dalyvaudami įvairiuose mokymuose: vizualinio mąstymo strategijų, lyderystės kompetencijų plėtojimo, mokinių kultūrinės kompetencijos ugdymo ir pan.

Tikimės, kad dalyvaudami TŪM programoje atrasime lyderystę veikiant, plėtosime kultūrinį ir įtraukųjį ugdymą, mėgausimės STEAM veiklomis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas