Įdomi ir unikali veikla – ,,Praktinis šaudymas“!

Šiais mokslo metais mūsų mokyklos mokiniams buvo pasiūlyta unikali neformalaus švietimo programa „Praktinis šaudymas“. Šios veiklos sumanytojas ir vadovas – Rokas Ramanauskas. Jis besidominčius mokinius moko, kaip saugiai elgtis su ginklais, supažindina su praktinio šaudymo sportu. Išlaikius teorinių žinių patikrą, pereinama prie praktikos – šaudymo su AIR SOFT  pistoletais. Mokiniai įgyja susikaupimo, savitvardos, atsakingumo įgūdžių, laikosi saugaus elgesio su ginklu taisyklių, geba analizuoti savo klaidas ir gerina taiklumą, rodo gerus ginklo pažinimo/ardymo/priežiūros įgūdžius.

Kadangi per pusmetį mokiniai pasiekė gerų rezultatų, buvo saugu juos supažindinti su koviniais ginklais. Per mokinių kalėdines atostogas grupė būrelio narių papildomai treniravosi mokykloje ir turėjo galimybę įgytą patirtį panaudoti, išbandyti šaudykloje, šaudydami tikrais koviniais ginklais. Mokiniai kartu su tėveliais vyko į Raseinių technologijos ir verslo mokyklos šaudyklą, susipažino, ardė jau tikrus kovinius ginklus, visi jais šaudė.

Su Raseinių technologijos ir verslo mokykla yra pasirašyta bendradarbiavimo sutartis, todėl sudarytos palankesnės sąlygos mūsų progimnazijos mokiniams dažniau lankytis jų šaudykloje. Kadangi mokiniai būrelio veikla labai susidomėjo, tokių išvykų į šaudyklą ateityje bus dar daugiau.

Nuotraukos:
Rokas Ramanauskas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas